Encetem setembre a Bogatell amb la Festa Major!

festamajor2014Comencem setembre amb energia en el barri de Bogatell, dintre del marc de la Festa major de Poblenou, del 12 al 21 de setembre. Ara estem col·laborant, al costat de l’Associació de veïns, amb les activitats d’aquesta comunitat que està aixecant cap i participant activament en pro del desenvolupament comunitari de la zona, inaugurem mural, calendari d’activitats… I com no, el diumenge 21, estarem en la ja tradicional Festa Multicultural del Poblenou al parc central, us esperem!

Amb aquest post, també volem retre homenatge a tots aquells veïns que amb esforç han aconseguit crear un espai de relació i comunicació perquè les coses comencin a canviar en la nostra societat. Conversant durant les moltes reunions que hem participat, sempre sortia a col·lació aquell memorable dia, el qual relatem a continuació per compartir l’alegria i continuar amb la il·lusió d’aquest “somni comunitari” fet realitat.

Era una nit d’estiu, d’aquelles caloroses de finals de juliol, un divendres abans que “el triángulo golfo” desperti. Els veïns al carrer, es reuneixen espontàniament en el Xicarrexantar. Aquest local és un centre neuràlgic del barri, on un grup de veïns aquella nit va arribar a ajuntar 10 taules! Uns vénen, uns altres van, uns 40 arribaren a ser! De sobte el destí, una alineació de planetes o qui sàpigues què, va fer que tot esclatés…. Moment màgic! Objectius, estratègia inicial, fins i tot a la junta directiva! Acabava de néixer L’ Associació de veïns i veïnes de Bogatell.

I si els preguntem el perquè de tot plegat, tothom respon: Bogatell ha estat una comunitat sempre en l’extraradi d’alguna zona, Parc i la Llancuna, Vila Olimpica, Poblenou… lluny del “centre de”, d’on tot ocorre. Lluny, lluny, tampoc, però és una població envellida on necessiten serveis, no hi ha parc proper per a l’avi i el nét, els comerços van tancar fa anys substituïts per locals d’oci nocturn o grans solars industrials on solament creixen hotels per a un turisme de pas. Allí la vida passa sense més i els joves marxen. Alguna cosa calia fer per dinamitzar el barri, incloure’s al programa de festes, incloure’s en les demandes socials del districte, no pretenen segregar-se sinó tot el contrari, formar part de, fer xarxa amb altres entitats que ja treballen pels mateixos objectius, en definitiva sumar-se a la causa, participar d’una societat on ells són ells protagonistes.

Us esperem a tots i totes aquest setembre a Bogatell, La Barceloneta i allà on calgui dinamitzar espais amb creativitat!